ΑΘΗΝΑ
16:03
|
28.04.2024
Μεικτά είναι τα μηνύματα της χθεσινής δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεικτά είναι τα μηνύματα της χθεσινής δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, με την κυβερνώσα παράταξη να προηγείται με διψήφιο ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά τους ποιοτικούς δείκτες να διαμορφώνουν εικόνα γενικευμένης απαισιοδοξίας που ενδεχομένως μελλοντικά να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, στις 13,2 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου,  τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 37,2% ΝΔ, 24% ΣΥΡΙΖΑ, 6,8% Κίνημα Αλλαγής, 5,2% ΚΚΕ, 4% Ελληνική Λύση, 2,9% ΜέΡΑ25, 1,1% Πλεύση Ελευθερίας και 14% αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, το «κανένας» 32%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%.

ALCO 08.

Δυσαρέσκεια εκφράζεται για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 53% των πολιτών να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο. 

ALCO 01

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αρνητική εικόνα από την πλειοψηφία των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο, με το 54% να θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις υποδέχεται ως ευνοϊκές.

ALCO 04

Σε ερώτηση, εξάλλου, για την εγκληματικότητα, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο ή καθόλου ασφαλείς, σε σχέση με έναν στους τέσσερις που απαντούν αρκετά.

ALCO 03

Τέλος, οι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση σε σχέση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με το 67% να δηλώνει ικανοποιημένο και μόλις το 25% μη ικανοποιημένο.

ALCO 02

Πηγές: OpenTV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα