ΑΘΗΝΑ
09:06
|
25.04.2024
Αφορμή για κινητοποιήσεις έδωσε η πρώτη επέτειος από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Φλόιντ, από τις οποίες δεν έλειψε ούτε συμβάν με χρήση πυρός...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μία μεγάλη κεντρική διαδήλωση στη Μινεάπολη και παρόμοιες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας, οι Αμερικανοί τιμούν απόψε τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που έπεσε πριν έναν χρόνο νεκρός από βάναυση αστυνομική βία στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης για ένα πλαστό εικοσαδόλαρο.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την έναρξη των πρώτων εκδηλώσεων μνήμης καταγράφηκαν σε απευθείας μετάδοση τηλεοπτικού ρεπόρτερ διαδοχικές ριπές στον αέρα.

Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιος ήταν ο δράστης της χρήσης πυρός. Ωστόσο κάποιες πρώτες πληροφορίες ανέφεραν τουλάχιστον έναν τραυματία.

Στην Ουάσινγκτον, μέλη της οικογένειας του Φλόιντ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο, όπως επίσης και με βουλευτές στο Κογκρέσο, όπου έχει «παγώσει» εδώ και μερικούς μήνες νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Ο Ντέρικ Τζόνσον, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (National Association for the Advancement of Colored People- NAACP), μιας οργάνωσης προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών, είπε ότι θα συναντηθεί, επίσης, με νομοθέτες προκειμένου να τους προτρέψει για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

«Είναι δύσκολο να πούμε εάν οι φυλετικές σχέσεις, ειδικά, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση τώρα, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, διότι η αλλαγή χρειάζεται χρόνο», επισήμανε ο Τζόνσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε. «Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα σε λίγους μήνες ή σε έναν χρόνο. Όμως, υπάρχει σίγουρα μια νέα προσέγγιση σε αυτή τη χώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα