ΑΘΗΝΑ
14:52
|
18.06.2021
Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Αλαμπάμα υπέγραψε χθες Δευτέρα νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες να ζητούν «διαβατήρια εμβολιασμού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι υπέγραψε χθες Δευτέρα νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες να ζητούν «διαβατήρια εμβολιασμού» κατά της Cοvid-19 από τους πολίτες προκειμένου να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες ή να αποκλείονται όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Υπέγραψα το SB 267! Μετά την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19, τόσο ο δρ Σκοτ Χάρις (ο υπουργός Υγείας της Αλαμπάμα) όσο και εγώ έχουμε δηλώσει ότι δεν θα καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην πολιτεία της Αλαμπάμα», επεσήμανε η Άιβι. «Στηρίζω τον εθελοντικό εμβολιασμό και υπογράφοντας το νομοσχέδιο αυτό σε νόμο απλώς παγιώνω αυτή την πεποίθηση», πρόσθεσε.

Ωστόσο στην ανακοίνωσή της η κυβερνήτης τόνισε ότι η ίδια έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19 και πρόσθεσε ότι «ενθαρρύνω όσους κατοίκους της Αλαμπάμα δεν έχουν εμβολιαστεί να σηκώσουν τα μανίκια». 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται αμέσως σε ισχύ, οι πολιτειακές και τοπικές αρχές της Αλαμπάμα δεν μπορούν να εκδίδουν διαβατήρια εμβολισμού ή οπουδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Περίπου 590.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από Covid-19 μέχρι σήμερα, ενώ περισσότερα από 33 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί. Όμως καθώς έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών τους τελευταίους μήνες, οι μολύνσεις και οι θάνατοι έχουν σημειώσει μεγάλη μείωση. Στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί περίπου το 43% του πληθυσμού.

Αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν ότι η διστακτικότητα κάποιων να εμβολιαστούν ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο στην εξάλειψη της απειλής του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι αντίθετη στην ιδέα της υποχρεωτικής έκδοσης διαβατηρίων εμβολιασμού. Όμως ο Λευκός Οίκος συνομιλεί με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και τον τουριστικό κλάδο προκειμένου να τους προσφέρει τεχνική καθοδήγηση για τη δημιουργία πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διεθνών ταξιδιών.

Πηγές: VOA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»-Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΝΑΦΗ

“Ψήνεται” η Καλιφόρνια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καύσωνα

Επιτροπή Βιοηθικής: Έσχατη λύση οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για την αθλιότητα του Μπαλάσκα

Καλάβρυτα: Πέθανε 55χρονη λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα