ΑΘΗΝΑ
12:36
|
22.06.2021
Ταξιδιωτική οδηγία λόγω κινδύνων που συνδέονται με τον κορονοϊό, δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία για την αποφυγή των ταξιδιών προς την Ιαπωνία εξαιτίας των ανησυχιών για έξαρση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη χώρα, δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

“Λόγω της νόσου Covid-19, μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία”, γράφει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο έχει αυξήσει στο μέγιστο επίπεδο την προειδοποίησή του προς τους ταξιδιώτες. Εδώ και εβδομάδες,  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικαιροποιεί συνεχώς τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του για να τις εναρμονίσει με αυτές των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC), προκειμένου να ληφθούν καλύτερα υπόψη οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό. Ως αποτέλεσμα, περισσότερες χώρες κατατάσσονται πλέον στο επίπεδο 4, δηλαδή “μην ταξιδεύετε εκεί”.

Όσον αφορά την Ιαπωνία, μόλις δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, αυτή η προειδοποίηση έχει ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά επειδή η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση συνεχίζει να συζητείται στο αρχιπέλαγος, μέρος του οποίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέναντι σε ένα τέταρτο κύμα Covid-19.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν λέει επί του παρόντος εάν αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει την προετοιμασία των Αγώνων και τη συμμετοχή των αμερικανικών αντιπροσωπειών.

Η Ουάσινγκτον επικαλείται την παρουσία της Covid-19 “σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ιαπωνία”, καθώς και τους περιορισμούς που “επηρεάζουν την είσοδο Αμερικανών πολιτών” στη χώρα.

Ο ιστότοπος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία διευκρινίζει ότι οι δυνατότητες εισόδου στην Ιαπωνία για έναν Αμερικανό είναι επί του παρόντος “πολύ περιορισμένες”. “Δεν επιτρέπονται τα ταξίδια για τουρισμό ή για τους περισσότερους άλλους λόγους βραχυπρόθεσμα και δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Τα ταξίδια χωρίς βίζα αναστέλλονται”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική πρεσβεία στο Τόκιο. “Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν κάνει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ταξιδιωτών στις απαιτήσεις της για την είσοδο στο έδαφός της που σχετίζονται με την Covid και η καραντίνα ισχύει ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού”, προσθέτει.

Σχετικά ανεπηρέαστη από την πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες που παρέλυσαν από την Covid-19, με περίπου 12.000 καταγεγραμμένους θανάτους από τις αρχές του 2020, η Ιαπωνία ωστόσο αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που ασκούν πίεση στο ιατρικό της σύστημα. Οι Ιάπωνες αντιτίθεται έντονα στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά οι διοργανωτές επαναλαμβάνουν ότι τα πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του ιού και η απαγόρευση θεατών που προέρχονται από το εξωτερικό θα επιτρέψουν την οργάνωσή τους “με κάθε ασφάλεια”.

Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής καταγράψεις περισσότερες από 720.000 μολύνσεις της νόσου Covid-19 και περισσότερους από 12.000 θανάτους. Την τελευταία εβδομάδα, οι υγειονομικές αρχές παρατηρούν μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού. Τη Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία λόγω του νέου κορονοϊού και για τη Σρι Λάνκα.

Πηγή: RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα