ΑΘΗΝΑ
02:34
|
03.07.2024
Απούσα η Μπρίτζετ Φλόιντ από τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η αδελφή του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ, Μπρίτζετ, απείχε από τη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο υποστηρίζοντας πως ο Τζο Μπάιντεν “αθέτησε την υπόσχεσή” του να κινήσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία που συγκλόνισε τον κόσμο.  

“Θα πήγαινα στην Ουάσινγκτον για να δω τον Μπάιντεν να υπογράφει το νομοσχέδιο. Ο Μπάιντεν δεν έχει υπογράψει το νομοσχέδιο. Ο Μπάιντεν αθέτησε την υπόσχεσή του”, τόνισε η Μπρίτζετ Φλόιντ, η οποία προτίμησε να δώσει το “παρών” στη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολη της Μινεσότας στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. “Βάλε τους ανθρώπους σου σε τάξη”, διεμήνυσε η Μπρίτζετ Φλόιντ στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Άλλα μέλη της οικογένειας του Φλόιντ συναντήθηκαν με τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο, όπως επίσης και με βουλευτές στο Κογκρέσο, σε μια πρωτοβουλία προώθησης του νομοσχεδίου που έχει “παγώσει” εδώ και μερικούς μήνες. Πορείες και κινητοποιήσεις για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς για ένα πλαστό 20δόλαρο πραγματοποιηθήκαν σε πόλεις των ΗΠΑ.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Σόβιν, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για τη δολοφονία του 46χρονου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 40 έτη. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου.

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι έως την ερχόμενη Τρίτη θα έχει υπογραφεί το νομοσχέδιο ενώ η Κάμαλα Χάρις μετά τη συνάντηση με τα μέλη της οικογένειας Φλόιντ δήλωσε: “Εάν μπορείτε να θεσπίσετε ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία ενός πτηνού, του φαλακρού αετού, μπορείτε να θεσπίσετε ένα ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία των έγχρωμων ανθρώπων”. Ο Τέρενς Φλόιντ χαρακτήρισε “παραγωγική” τη συζήτηση στο Οβάλ Γραφείο.

Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, η οικογένεια του Φλόιντ κάλεσε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει ένα διευρυμένο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας με στόχο την “προστασία των έγχρωμων ανθρώπων”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Είμαι πεπεισμένος μεταρρυθμιστής

Κοζάνη: Άνδρας έδεσε το σκυλί του σε φορτηγάκι και το έσερνε στο χωριό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νότια Αφρική: Δολοφόνησαν τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους Ζακ Φρίταγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα