ΑΘΗΝΑ
08:50
|
25.04.2024
Ο 30χρονος, πλέον, άνδρας και θύμα του αστυνομικού προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομικός από τη Μαγνησία, απήγαγε, δάγκωσε, έγδυσε, πέρασε χειροπέδες και εγκατέλειψε σε ερημικό σημείο 23χρονο νεαρό, επειδή τον θεωρούσε ερωτικό του αντίζηλο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος, ο αστυνομικός τον απήγαγε, τον πήγε σε ερημικό λόφο, τον υποχρέωσε να απαγγείλει το “Πάτερ ημών”, του έβαλε χειροπέδες, του έσκισε τα ρούχα και τα εσώρουχα, τον δάγκωσε και τον υποχρέωσε να τρέχει ξυπόλυτος στην ερημιά, πυροβολώντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός γνώρισε την 23χρονη βρεφονηπιοκόμο και σύντροφό του, τον Φεβρουάριο του 2012. Στον ίδιο παιδικό σταθμό όπου εργαζόταν η 23χρονη προσελήφθη με πεντάμηνη σύμβαση και το θύμα. Ο 22χρονος τότε νεαρός, φέρεται ότι επιδίωκε να συνάψει σχέση με τη βρεφονηπιοκόμο στην οποία απέστελνε γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα.

Τον Φεβρουαρίου του 2013 ο αστυνομικός ανακάλυψε τα μηνύματα και κάνοντας ο ίδιος χρήση του κινητού της συντρόφου του άρχισε να απαντάει στα μηνύματα του θύματος. Ο νεαρός θεωρώντας ότι αποστολέας ήταν η 23χρονη απαντούσε χωρίς κανέναν δισταγμό, εκφράζοντας τα ειλικρινή συναισθήματα που έτρεφε για εκείνη.

Ο αστυνομικός επιδίωξε να συναντηθούν και οι τρεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο αστυνομικός απείλησε το θύμα, κανόνισαν να συναντηθούν.

Ο 23χρονος πήγε στο ραντεβού με το αυτοκίνητό του, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει ο αστυνομικός με το δικό του. Αμφότεροι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του αστυνομικού προκειμένου να μεταβούν στην 23χρονη για να συνομιλήσουν. Αντ’ αυτού ο αστυνομικός οδήγησε το αυτοκίνητό του σε λόφο ερημικής τοποθεσίας. Εκεί τον διέταξε να βγει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον δάγκωσε στη μύτη και στο αριστερό αυτί. Του έβαλε χειροπέδες, του έσκισε με βία τα ρούχα και τα εσώρουχα, τον άφησε γυμνό και άρχισε να πυροβολεί απειλητικά στον αέρα. Επιπλέον, έσπασε το κινητό τηλέφωνο του θύματος και τον εγκατέλειψε γυμνό και ξυπόλυτο στην ερημική περιοχή.

Ο νεαρός κατέφυγε σε ποιμνιοστάσιο κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλίας. Στη συνέχεια πήγε σε κρατικό νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε “εκδορές ράχεος ρινός και πτερυγίου αριστερού ωτός με εκχυμώσεις”. Κατόπιν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Ο αστυνομικός συνελήφθη από όργανα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ..

Από ψυχίατρο νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος του παιδικού σταθμού “πάσχει από μεικτή αγχώδη κατάθλιψη με έντονα φοβικά στοιχεία ως προς την ασφάλειά του και του χορηγήθηκε αντικαταθλιπτική αγωγή”.

Ο 33χρονος αστυνομικός καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε φυλάκιση 27 μηνών, με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της: 1) παράνομης κατακράτησης, 2) έκθεσης, 3) απλής σωματικής βλάβης, 4) φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, 5) παράνομης κατοχής κροτίδων και 6) παράνομης οπλοφορίας.

Ο Αρειος Πάγος, όμως, αναίρεσε ορισμένα από τα αδικήματα του αστυνομικού λόγω των επιεικέστερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ο 30χρονος, πλέον, άνδρας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο σήμερα, Τρίτη 25/5.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα