ΑΘΗΝΑ
22:09
|
15.05.2024
Ευθύνες στην αμερικανική πολιτική “δαιμονοποίησης” των μουσουλμάνων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στην Ουάσινγκτον μετά τις επιθέσεις της 1ης Σεπτεμβρίου η Ισλαμοφοβία “εξαπλώνεται σαν καρκίνος” στη Δύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στο Διεθνές Συμπόσιο για τα ΜΜΕ και την Ισλαμοφοβία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε πως όλοι εκείνοι που κάποτε στοχοποιούσαν τους Εβραίους σήμερα έχουν στραφεί εναντίον των απανταχού μουσουλμάνων.

“Η στρατηγική δαιμονοποίησης των μουσουλμάνων από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχει γιγαντώσει το αντι-ισλαμιστικό μίσος, το οποίο προϋπήρχε στις πολιτιστικές δομές πολλών δυτικών κοινωνιών”, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας το μίσος κατά των μουσουλμάνων έχει εξελιχθεί σε ένα σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της απροθυμίας των κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες να το αντιμετωπίσουν. Πρόσθεσε ότι σήμερα οι κάποτε περιθωριοποιημένες ομάδες ακροδεξιών είναι κυρίαρχες και αναγνωρισμένες πολιτικές δυνάμεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Υπογράμμισε ότι ακόμα και η λέξη “ισλαμοφοβία” είναι δυτικής επινόησης για να εξωραΐσει τον “νέο ρατσισμό κατά των μουσουλμάνων και το μίσος εναντίον του Ισλάμ”.


“Η ασθένεια του μίσους προς το Ισλάμ εξαπλώνεται ραγδαία όπως τα καρκινικά κύτταρα, σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στη Δύση”, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας και σημείωσε πως τα εγκλήματα και οι επιθέσεις μίσους, που παρακινούνται από αντι-ισλαμιστικά και ρατσιστικά κίνητρα στη Δύση έχουν αυξηθεί κατά 250% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως διευκρίνισε, πάνω από 15.000 περιστατικά μίσους προς το Ισλάμ καταγράφηκαν στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες την τελευταία πενταετία.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επιρρίπτει συχνά ευθύνες κατά των ηγετών της Δύσης για την αυξανόμενη Ισλαμοφοβία. Πάντως στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί μια “πιο στενή και ισχυρή συνεργασία με τους Ευρωπαίους φίλους και συμμάχους της”. Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα έκθεση για επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, εάν δεν αντιστραφεί επειγόντως και με συνέπεια η υφιστάμενη αρνητική τάση όσον αφορά την εσωτερική, θεσμική και εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

Η ηγεσία της ΕΕ έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τις ανησυχίες της για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, στην πρόσφατη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και για τις προκλητικές ενέργειες με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, μόνιμο αγκάθι στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον παραμένει η απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε βάση του Ισραήλ σε βάθος 35 χιλιομέτρων

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα