ΑΘΗΝΑ
23:14
|
27.04.2024
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και πολλούς τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Σάντα Κλάρα του Σαν Χοσέ στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται νεκρός, πιθανώς από πυρά αστυνομικών που έσπευσαν στο σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο της Αρχής Συγκοινωνιών του Σαν Χοσέ.

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις τόνισε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματισμοί και πολλοί θάνατοι» και πως ο δράστης είναι νεκρός. Τόνισε πως δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ο δράστης, αν σκοτώθηκε από πυρά ή αυτοκτόνησε.

Ο Ράσελ απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των τραυματιών και νεκρών.

Τοπικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News ανέφερε ότι το κτίριο δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό, οπότε ο δράστης θα χρειαζόταν να διαθέτει πρόσβαση υπαλλήλου ή να έκανε διάρρηξη για να εισβάλει στο κτίριο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα, κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.

Το Σαν Χοσέ είναι μία πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους. Βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα