ΑΘΗΝΑ
12:02
|
22.06.2021
Η ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου μέτρου και άλλες λεπτομέρειες θα «καθοριστούν εντός των επομένων ωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ατάλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία δήλωσε σήμερα την Τετάρτη (26/5) ότι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα εν μέσω ανησυχιών για μια παραλλαγή κοροναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και κυκλοφορεί στη Βρετανία.

«Υπάρχει μια νέα κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της λεγόμενης ινδικής παραλλαγής», δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκάμπριελ Ατάλ, κατά τη διάρκεια της τακτικής προγραμματισμένης ενημέρωσης του Τύπου.

Η ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου μέτρου και άλλες λεπτομέρειες θα «καθοριστούν εντός των επομένων ωρών», δήλωσε ο Ατάλ.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου η Γερμανία απαγόρευσε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 11 ετών πρέπει να παρουσιάσουν μια αρνητικό τεστ τύπου PCR που πραγματοποιήθηκε λιγότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση τους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Γαλλικού Προξενείου Ειδήσεων (AFP).

Τις τελευταίες εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται ελαφρά αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, αν και δεν έχουν ξεπεράσει τα περίπου 2.500 την ημέρα, ελάχιστα σε σύγκριση με τα σχεδόν 70.000 κατά τη διάρκεια της κορυφής του δεύτερου κύματος.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα