ΑΘΗΝΑ
00:12
|
25.04.2024
Ένα ξέσπασμα χολέρας στη βόρεια Νιγηρία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 άτομα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ξέσπασμα χολέρας στη βόρεια Νιγηρία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 άτομα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με περισσότερους από 300 να νοσηλεύονται από την θανατηφόρα ασθένεια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ειδησεογραφικό ιστότοπος Africanews.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει 20 θανάτους και 322 κρούσματα από το ξέσπασμα της χολέρας σε εννέα περιοχές τοπικής αυτοδιοίκησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαιγκόρο, επίτροπος υγείας στην πολιτεία Μπαουτσί, όπου και εκδηλώθηκε η επιδημία.

«Περισσότερο έχει επηρεαστεί η πρωτεύουσα της πολιτείας, όπου έχουν καταγραφεί 147 από τα 322 συνολικά κρούσματα της νόσου» συμπλήρωσε ο Μαιγκόρο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επικοινώνησε με τις πολιτειακές αρχές και τις κάλεσε να ενεργοποιήσουν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και να ανοίξει επειγόντως κέντα περίθαλψης των ασθενών.

Οκτώ κράτη στη Νιγηρία ανέφεραν ύποπτα κρούσματα χολέρας φέτος σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νόσων της Νιγηρίας (NCDC): Μπενουέ, Δέλτα, Ζαμφάρα, Γκόμπε, Μπαγιέλσα, Κόγκι, Σοκότο και Νασαράουα.

Η Νιγηρία, αν και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική, υποφέρει από υψηλό ποσοστό υδατογενών νοσημάτων ως αποτέλεσμα ερειπωμένων υποδομών και υποεπένδυσης στο σύστημα υδροδότησης και αποχέτευσης της χώρας.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα