ΑΘΗΝΑ
07:00
|
19.04.2024
Έξαλλοι με το “τη γαμ@σ@με” αν δεν περάσουμε σε μια διατροφή με βάση τα φυτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διδακτικός και απόλυτος λόγος της Γκρέτα Τούνμπεργκ πετυχαίνει για άλλη μια φορά τον στόχο του, δηλαδή να γίνει ντόρος. Από 16 ετών η Σουηδή καταφέρνει, έχοντας την πολυτέλεια να μην πηγαίνει στο σχολείο της κάθε Παρασκευή και να απεργεί για το κλίμα, να γίνει η “φωνή” της περιβαλλοντικής μας συνείδησης. Σήμερα στην ηλικία των 18 ετών που έχει κατακτήσει άτυπα τον ρόλο της παγκόσμιας ακτιβίστριας κατά της κλιματικής αλλαγής συνεχίζει το “έργο” της με κατοχυρωμένη την αναγνώριση, τους υποστηρικτές αλλά και τους χρηματοδότες.

Στις 22 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο μέσω ενός βίντεο που μοιάζει περισσότερο με μια άψογη επαγγελματικά γυρισμένη διαφήμιση παρά με μια αυθόρμητη δήλωση μπροστά στην κάμερα του κινητού τηλεφώνου της.

Στο βίντεο η Γκρέτα Τούνμπεργκ θέτει ως στόχο την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα ώστε να αντιμετωπισθούν οι τρεις μεγάλες απειλές: οι εκπομπές άνθρακα, το ξέσπασμα ασθενειών και ο πόνος των ζώων.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter, η Τούνμπεργκ λέει πως η επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον καθώς και το ξέσπασμα ασθενειών όπως η πανδημία του νέου κορονοϊού, η οποία φέρεται να προήλθε από ζώα, θα μειωθεί με την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγονται τα τρόφιμα.

“Η σχέση μας με τη φύση έχει διαρραγεί. Όμως οι σχέσεις μπορούν να αλλάζουν”, λέει η Τούνμπεργκ. Υποστηρίζει πως η μετάβαση σε μια διατροφή με βάση τα φυτά θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ακόμη και κατά οκτώ δισεκατομμύρια τόνους ετησίως. Κλείνει το μήνυμά της με την πιασιάρικη ατάκα: “Ας το παραδεχθούμε. Αν δεν αλλάξουμε τη “γαμ@σ@με”. Αυτό το τελευταίο κομμάτι του μηνύματος – κηρύγματος είναι που έκανε έξαλλους τους κρεατοφάγους στον κόσμο που εδώ και μέρες επιτίθενται στην Τούνμπεργκ μέσω των social media.  

Η βάση των φαν της Γκρέτα όμως είναι μεγάλη και χαρακτηριστικά ένας δήλωσε ότι το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Βιοποικιλότητας ήταν τα “πέντε καλύτερα λεπτά της ζωής του»…

Mε πληροφορίες από RT News


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα