ΑΘΗΝΑ
17:09
|
02.08.2021
Ζήτησε έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού αφήνοντας αιχμές για το ρόλο της Κίνας. Όπως είχε κάνει παλιότερα και ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε απόψε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του νέου κορονοϊού και να του υποβάλουν μια έκθεση μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Μολονότι πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα» τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου.

Biden Calls for Intelligence Report on Origins of Covid-19

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες» τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Το μεσημέρι ο Δρ. Άντονι Φάουτσι των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ομολόγησε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν, για πέντε χρόνια, με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας προσβάλουν τον άνθρωπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ιταλών στα χέρια χάκερ

Στα 2.156 τα κρούσματα, 8 θάνατοι και 188 διασωληνωμένοι

Συμφωνία των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης με την Amazon

“Ασπίδα” από εξώσεις ως το 2040 αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ για Παλαιστινίους του Σέιχ Τζαράχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα