ΑΘΗΝΑ
01:52
|
25.04.2024
Ομολόγησε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας προσβάλουν τον άνθρωπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι προχώρησε σε μία αποκάλυψη- “βόμβα”, ομολογώντας ότι οι  ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για μία πενταετία, ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας προσβάλουν τον άνθρωπο.

Τα 600.000 δολάρια, δωρεά της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει τα μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του τα κατέβαλε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

“Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι να βρίσκεσαι στην πηγή των γεγονότων», είπε ο Φάουτσι αναφερόμενος στην νόσο SARS του 2000 που θεωρείται ότι ξεκίνησε από τις νυχτερίδες.

Οι τοποθετήσεις Φάουτσι έγιναν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Mark Pocan.

“Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο… Fairfax της Βιρτζίνια, γι’ αυτό είχαμε μία συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες που είναι παγκοσμίως ειδήμονες για τον κορονοϊό και το πράξαμε μέσω μίας δωρεάς προς την EcoHealth”, ανέφερε.

“Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν ύψους 600.000 δολαρίων για περίοδο πέντε ετών. Ηταν ένα μέτριο ποσό. Ο στόχος ήταν να μελετηθεί η αλληλοεπίδραση ανθρώπου και ζώου και να καθοριστεί εάν αυτές οι νυχτερίδες είναι δυνατόν να μολύνουν ανθρώπινα όντα”.

Υπενθυμίζεται, ότι πλέον θεωρείται ξαιρετικά απίθανο το σενάριο να διέφυγε ο ιός που προκαλεί τη νόσο Covid-19 από εργαστήριο της Γουχάν ενώ ως πιο πιθανό εκτιμάται να μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ζώα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης που συντάχθηκε μετά την από κοινού έρευνα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα