ΑΘΗΝΑ
13:18
|
28.04.2024
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για τη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία των επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών γίνεται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στη Σαουδική Αραβία.

Σήμερα, ο κ. Φλώρος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ Αλέξη Κωνσταντόπουλο συναντήθηκε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Φαγιάντ μπιν Χαμέντ αλ Ρουγάιλι, με τον οποίο και είχαν εκτενείς επαφές σχετικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Αθήνας και Ριάντ.

Ακολούθως έλαβε χώρα αεροπορική επίδειξη, κατά την οποία εκτελέστηκαν χαμηλές διελεύσεις μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και Airshow του Ακροβατικού Σμήνους των «Saudi Falcons», κατά το οποίο απεδόθησαν ιδιαίτερες τιμές στη Γαλανόλευκη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα