ΑΘΗΝΑ
18:37
|
25.04.2024
“Σας φαίνεται αυτή μια οργάνωση που θέλει την ειρήνη”, σχολιάζει το βίντεο που πόσταραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός τηρείται μετά τον 11ήμερο βομβαρδισμό της Γάζας από τους Ισραηλινούς και τις ρουκέτες της Χαμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει ο πόλεμος της προπαγάνδας κυρίως μέσω των social media. Οι αμυντικές ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανήρτησαν στον λογαριασμό του στο Twitter για να προβοκάρουν και να προκαλέσουν την Χαμάς. Στο βίντεο εμφανίζεται το ηγετικό στέλεχος της ισλαμικής οργάνωσης Γιάχια Σινουάρ να κρατά στην αγκαλιά του ένα παιδί οπλισμένο με καλάσνικοφ και τον IDF να αναρωτιέται με το δηκτικό του σχόλιο: “Σας φαίνεται αυτή μια οργάνωση που θέλει την ειρήνη;”  

Σύμφωνα με το δίκτυο RΤ το παιδί που κρατά στα χέρια του ο επικεφαλής της Χαμάς δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για το παιδί μέλους των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εχθροπραξιών με το Ισραήλ. Ο Γιάχια Σινουάρ εκφώνησε χθες στη Γάζα την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τη συμφωνία για παύση του πυρός.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη στο “Κανάλι 12” ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ δήλωσε ότι ο Γιάχια Σινουάρ και ο Μοχάμεντ Ντεΐφ της Χαμάς παραμένουν “στο στόχαστρο” των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ανώτατος στέλεχος της Χαμάς απάντησε στον Γκαντζ μέσω του κρατικού καναλιού “Kan” του Ισραήλ. Είπε ότι αν το Ισραήλ επιχειρήσει να χτυπήσει τον Σινουάρ ή τον Ντεΐφ αμέσως θα ξεσπάσει ένας νέος γύρος εχθροπραξιών.  

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα