ΑΘΗΝΑ
11:24
|
23.09.2024
Διαφορετικές αναγνώσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση του δημοσιογράφου και πρώην μέλους του Δ.Σ. του τ/σ Alpha, Δήμου Βερύκιου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έλεγχο των ηχητικών αρχείων των συνεδριάσεων της προανακριτικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Ν. Παππά θα προβεί ομάδα βουλευτών-μελών της, μετά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για «αλλοίωση» των πρακτικών. Ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Στ. Κελέτσης, είπε ότι, μετά από πρότασή του, που έγινε ομόφωνα δεκτή, εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις θα ελέγξουν την πιστή απόδοση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς του και ότι οι όποιες μη καταγραφές, που καταγγέλλονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζονται με αναφορές βουλευτών εκτός μικροφώνου και εκτός διαδικασίας.

Μετά τη σημερινή κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει για εξέταση τον Αθανάσιο Τσάδαρη, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής, την ερχόμενη Τρίτη, 1η Ιουνίου, στις 10 πμ. Την ίδια ημέρα, πρόσθεσε ο κ. Κελέτσης, η προανακριτική επιτροπή θα αποφασίσει για το εάν κληθούν νέοι μάρτυρες, ενώ επανέλαβε τη δυνατότητα που έχει και ο Νίκος Παππάς να προτείνει δικούς του μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, προτάθηκε από βουλευτές το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Διαφορετικές αναγνώσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Για τη σημερινή εξέταση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, πρώην μέλους του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επί ιδιοκτησίας του Δημήτρη Κοντομηνά, πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σχολίασαν ότι δημιουργεί «νέα σοβαρά ερωτηματικά για την παρασκηνιακή δράση του Νίκου Παππά την επίμαχη περίοδο του 2016, που στήθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών με στόχο τη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές θέλουν επίσης τον μάρτυρα να «επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που είχε κάνει στις 6 Ιουλίου 2020 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και στον Αντώνη Σρόϊτερ σχετικά με τις ασφυκτικές πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον Δημήτρη Κοντομηνά προκειμένου να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα». Αμέσως μετά την ακρόαση του ηχητικού ντοκουμέντου από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής φέρεται να κατέθεσε: «Τα επιβεβαιώνω όλα αυτά στο ακέραιο. Στο ακέραιο».

Στον αντίποδα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) με αφορμή την κατάθεση του δημοσιογράφου, και πρώην μέλους του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, τόνισαν πως «Μετά το στραπάτσο της ΝΔ από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της ΝΔ».

Σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «ενδεικτικό του φιάσκου με την προανακριτική, που έστησε η Ν.Δ., είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, παραιτούμενη από τη διαδικασία να καλέσει άλλους μάρτυρες».

Σε ό,τι αφορά την «αλλοίωση των πρακτικών για δεύτερη φορά», οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «ο κ. Κελέτσης βρήκε αμέριστη συμπαράσταση από τον κ. Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όταν η Θ. Τζάκρη εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής για την συστηματική παραποίηση, την οποία και ο ίδιος έχει παραδεχθεί» προσθέτουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν: «Το θέατρο της προανακριτικής από φαρσοκωμωδία, μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Τέλος, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «η Ν.Δ., εκτός από το να αλλοιώνει συστηματικά τα πρακτικά, αλλοιώνει και τη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα, διακινώντας διαλόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές προ πενταετίας, αποκρύπτοντας σκοπίμως τις σημερινές απαντήσεις του Δήμου Βερύκιου».

Πηγές: Έθνος, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτόνομο μουσουλμανικό κρατίδιο στο κέντρο των Τιράνων ιδρύει ο Ράμα

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Οριακή νίκη για το SPD στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα