ΑΘΗΝΑ
12:10
|
22.06.2021
Ο ΕΟΦ εξέδωσε “κίτρινη κάρτα” για να διαπιστωθεί εάν το περιστατικό συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη μια 34χρονη γυναίκα από τον νομό Ηλείας λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca της κατά της νόσου Covid-19. Η 34χρονη διακομίστηκε εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά.

Η κοπέλα πριν από λίγες μέρες είχε κάνει το εμβόλο της AstraZeneca, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το patrisnews, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εγκεφαλικό, το οποίο προήλθε από αιμορραγία και όχι από θρόμβωση, οφείλεται στο εμβόλιο. Αρχικά η 34χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επειδή η κατάστασή της όμως, κρίθηκε πολύ σοβαρή, μεταφέρθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου υπάρχουν τόσο το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όσο και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία παρόμοιων δύσκολων ιατρικών περιστατικών.

Η τοπική ιστοσελίδα “ilialive.gr” αναφέρει ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε “κίτρινη κάρτα” για το περιστατικό αυτό στο πλαίσιο της διερεύνησης ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου στον οργανισμό της 34χρονης. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η 34χρονη δείχνει να ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται, αλλά η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη.

Πηγή: Ilialive.gr, Patrisnews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα