ΑΘΗΝΑ
12:31
|
19.05.2024
Στην περιοχή, ωστόσο, παραμένουν 11 οχήματα της πυροσβεστικής από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία με 30 πυροσβέστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων στο χωριό Βίτωλη, που βρίσκεται δυτικά της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, περιόρισε την έκταση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα μετά την εκδήλωση φωτιάς σε τρακτέρ στη διάρκεια εργασιών σε χωράφι.

Το έργο πυρόσβεσης βοήθησε και η μείωση των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν αρχικά στην περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις κύριες εστίες, να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασής της και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές.

Ήδη, λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, περιορίστηκαν αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται πλέον σε μία συνολικότερη επιχείρηση εκκαθάρισης για μικρότερες εστίες.

Στην περιοχή παραμένουν 11 οχήματα της πυροσβεστικής από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία με 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και δυο ομάδες πεζοπόρου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές.

Παράλληλα, ανάσα στη μάχη κατά της φωτιάς έδωσαν τα δύο αεροσκάφη και το ελικόπτερο που έφτασαν στην περιοχή και έκαναν ρίψεις νερού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα