ΑΘΗΝΑ
09:52
|
25.04.2024
Σε ορφανά παιδιά, μαθητές και στρατιώτες στρέφεται η Β.Κορέα για την εκτέλεση εργασιών σε ανθρακωρυχεία και μεγάλα έργα, εν μέσω καταγγελιών για καταναγκαστική εργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ορφανά παιδιά, μαθητές και φαντάρους (κάποιοι εκ των οποίων είναι στρατολογημένα παιδιά) φαίνεται πως στηρίζεται η Βόρεια Κορέα, για την εργασία σε ανθρακωρυχεία, αγροκτήματα και μεγάλα κατασκευαστικά έργα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Εκατοντάδες παιδιά εργάζονται «εθελοντικά» σε «δύσκολα πεδία» σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής ηλικία των παιδιών, αλλά έχει αναφερθεί ότι είναι απόφοιτοι γυμνασίων, ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε κρατικές εφημερίδες απεικονίζουν άτομα που φαίνεται πως είναι σε εφηβική ηλικία. Το Σάββατο (29/5), το KCNA ανέφερε ότι περισσότερα από 700 ορφανά παιδιά «είχαν προσφερθεί εθελοντικά» να εργαστούν, μεταξύ άλλων, σε συνεργατικά αγροκτήματα, σε συγκροτήματα σιδήρου και χάλυβα, και στη δασοκομία.

Τα δραστικά μέτρα που έλαβε η Βόρεια Κορέα για τον περιορισμό του COVID-19 έχουν επιδεινώσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικονομική δυσχέρεια για τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών για λιμοκτονία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα για το 2020, αναφέρει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών εγγράφηκαν σε ταξιαρχίες στρατιωτικού τύπου για δεκαετές διάστημα και υποβλήθηκαν σε πολύωρη και επικίνδυνη εργασία.

«Οι μαθητές υπέφεραν από σωματικά και ψυχικά τραύματα, υποσιτισμό, εξάντληση και υποανάπτυξη ως αποτέλεσμα της απαιτούμενης καταναγκαστικής εργασίας», ανέφερε η έκθεση, παρά τους νόμους της Βόρειας Κορέας που απαγορεύουν την καταναγκαστική εργασία. Από την πλευρά της, η Β. Κορέα αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες σχετικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισχυρίζεται ότι το ζήτημα αποτελεί προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης από τους εχθρούς της.

Σε επιστολή του προς τα συνδικάτα την Τρίτη, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η χώρα αντιμετώπισε τις «χειρότερες δυσκολίες» τα τελευταία χρόνια, αλλά ότι η εθνική της δύναμη και το κύρος της έχουν ενισχυθεί από την «εντυπωσιακή πίστη και τον ηρωικό αγώνα του εργαζομένων» και άλλων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Reuters, κρατικά μέσα της Β. Κορέας κάνουν λόγο σε πρόσφατα δημοσιεύματα για «εθελοντική εργασία» φοιτητών σε μεγάλα έργα, καθώς και λεγεώνων στρατιωτικών, που εργάζονται σε οικοδομικά έργα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα