ΑΘΗΝΑ
02:05
|
19.05.2024
Τα πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία έχουν ανησυχήσει το Πεκίνο - Στο χαμηλότερο επίπεδό της από τη δεκαετία του ‘50 έπεσε η αύξηση του πληθυσμού της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ζευγάρια στην Κίνα θα μπορούν να αποκτούν έως και τρία παιδιά καθώς το Πεκίνο αποφάσισε να αναθεωρήσει την πολιτική του ορίου των δύο παιδιών βλέποντας την υπογεννητικότητα να εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για το μέλλον. Όπως αναφέρει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua η αλλαγή πολιτικής εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα τεθεί η απόφαση σε εφαρμογή.

Αυτό που προηγήθηκε ήταν η έκθεση Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία κατέδειξε ότι ο πληθυσμός της Κίνας με τον χαμηλότερο ρυθμό δεκαετιών. Σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2010 ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε κατά 5,38% σε δέκα χρόνια (0,53% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πρόκειται για την πιο αργή αύξηση από το 1953 που διατηρούνται σύγχρονα δημογραφικά στοιχεία.

Η απογραφή διενεργήθηκε στα τέλη του 2020 με επτά εκατομμύρια άτομα να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι για να συλλέξουν πληροφορίες για τη δημογραφική κατάσταση της άλλοτε πιο πολυπληθούς χώρας στον κόσμο. Για την κυβέρνηση του Πεκίνου η απογραφή θεωρείται υψίστης σημασίας για τον μελλοντικό προγραμματισμό της χώρας.

Το 2016, η Κίνα κατήργησε την πολιτική του ενός παιδιού, η οποία που ίσχυε για δεκαετίες και που αρχικά επιβλήθηκε για να ανακόψει την πληθυσμιακή έκρηξη, και την αντικατέστησε με το όριο δύο παιδιών. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν οδήγησε σε σταθερή αύξηση των γεννήσεων καθώς το υψηλό κόστος ανατροφής παιδιών στις κινεζικές πόλεις αποθάρρυνε πολλά ζευγάρια από το να αποκτήσουν απογόνους.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα