ΑΘΗΝΑ
12:52
|
18.06.2021
Προειδοποιεί ο κορυφαίος καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ράβι Γκούπτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα αρχικά στάδια ενός τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού προειδοποιεί ο κορυφαίος καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεραπευτικής Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νόσων του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Ράβι Γκούπτα, ένας εκ των συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα “Today” του BBC 4 ο καθηγητής, Ράβι Γκούπτα, εξήγησε ότι αν και ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει “σχετικά χαμηλός” παρατηρείται μια έξαρση των περιπτώσεων της ινδικής μετάλλαξης. Μάλιστα πρότεινε ότι πρέπει να αναβληθεί για μετά τις 21 Ιουνίου η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων εναντίον του νέου κορονοϊού. Χθες Κυριακή το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε περισσότερες από 3.000 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Γιούστις, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την προγραμματισμένη νέα χαλάρωση των μέτρων.

“Να, υπάρχει μια αλματώδης αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και τουλάχιστον δύο τρία αυτών των μολύνσεων συνδέονται με την ινδική μετάλλαξη”, απάντησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ ερωτηθείς εάν η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου τρίτου κύματος της πανδημίας. “Βέβαια ο αριθμός των κρουσμάτων είναι προς το παρόν σχετικά χαμηλός, αλλά όλα τα κύματα της πανδημίας ξεκινούν με αργούς ρυθμούς και κάποια στιγμή εκτινάσσονται στα ύψη. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να παραδεχθούμε ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι τα πρώτα στάδια ενός νέου κύματος”, πρόσθεσε.

Ο Ράβι Γκούπτα σημείωσε επίσης ότι ο σημαντικός αριθμός των εμβολιασθέντων στη χώρα σημαίνει ότι το νέο κύμα θα εμφανιστεί πιο αργά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. “Υπάρχει μια ψευδής αίσθηση ασφάλειας εδώ και αρκετό καιρό και αυτό εμάς μας ανησυχεί”, προειδοποίησε ο Βρετανός καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεραπευτικής Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νόσων.

Η τελική απόφαση για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων θα ληφθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στις 14 Ιουνίου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»-Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θάβει την αγωγή για τις “ματωμένες σοκολάτες” της Αφρικής

ΣτΕ σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νόμιμη και συνταγματική η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου

Κάθειρξη 32 ετών στον έναν από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Χαβιέρ Βαλδές

Γλυκά Νερά: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένταλμα σύλληψης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα