ΑΘΗΝΑ
17:12
|
25.04.2024
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εξεταστεί όλο ο πληθυσμός του Χο Τσι Μινχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές του Βιετνάμ η νέα έξαρση  κρουσμάτων νέου κορονοϊού μετά τον εντοπισμό υβριδικής μετάλλαξης της νόσου Covid-19. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εξεταστεί όλος ο πληθυσμός της πόλης Χο Τσι Μινχ και ότι επιστρέφει το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.  

Οι νέες δράσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση ενός cluster (μεμονωμένων) κρουσμάτων το οποίο συνδέεται με θρησκευτική αποστολή. Το Βιετνάμ είχε σημειώσει σχετική επιτυχία στον έλεγχο του ιού, αλλά τα κρούσματα αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους πολίτες του Βιετνάμ για την ύπαρξη ενός νέο “πολύ επικίνδυνου” υβριδικού στελέχους στη χώρα, το οποίο φέρεται να συνδυάζει την ινδική με τη βρετανική μετάλλαξη και μεταδίδεται πολύ εύκολα μέσω του αέρα.

Συνολικά το Βιετνάμ έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερες από 7.000 μολύνσεις της νόσου Covid-19 και μόλις 47 θανάτους που συνδέονται με επιπλοκές του νέου κορονοϊού. Ωστόσο, οι τελευταίες εξάρσεις αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του συνολικού αριθμού κρουσμάτων.

Η τελευταία έξαρση στην πόλη του Χο Τσι Μινχ προέρχεται κυρίως από μια χριστιανική αποστολή η οποία παρήγαγε τουλάχιστον 125 θετικά κρούσματα και δημιούργησε τις περισσότερες από τις μολύνσεις της πόλης. Όσοι ζουν κοντά στο σύμπλεγμα έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ και ζουν σε συνθήκες λοκντάουν.

Οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν τώρα να υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ όλο τον πληθυσμό της πόλη των περίπου 13 εκατομμυρίων πολιτών.  Με ένα ρυθμό τεστ 100.000 ανά ημέρα, η προσπάθεια θα απαιτούσε από τις αρχές περισσότερους από τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί. Εκτός από τα τεστ, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε όλη την πόλη για 15 ημέρες, ξεκινώντας από τις 31 Μαΐου. Τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια είναι κλειστά ενώ έχουν επίσης ανασταλεί όλες οι θρησκευτικές δραστηριότητες.

Όταν ο ιός εξαπλώθηκε για πρώτη φορά πέρα ​​από την Κίνα στις αρχές του 2020, το Βιετνάμ έλαβε μέτρα γρήγορα, κλείνοντας τα σύνορά του σε σχεδόν όλους τους ταξιδιώτες εκτός από τους πολίτες που επέστρεφαν στην πατρίδα τους. Στη συνέχεια, επέβαλε καραντίνα και υπέβαλε σε τεστ όλους όσους εισήλθαν στη χώρα. Διεξήγαγε επίσης ευρεία ιχνηλάτηση επαφών και δοκιμές.

Η κυβέρνηση πιέζεται να επιταχύνει τους εμβολιασμούς για να αποφύγει το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του ιού. Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι ή το 1% του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου μέχρι στιγμής.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα