ΑΘΗΝΑ
21:30
|
26.05.2024
Πιάστηκε στο εξωτερικό - Πληροφορίες λένε ότι Σελαχαντίν Γκιουλέν έχει ήδη μεταφερθεί στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) φέρονται να έχουν συλλάβει στο εξωτερικό μέλος της “τρομοκρατικής οργάνωσης” FETÖ του αυτοεξόριστου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν. Μάλιστα το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρει ότι ο συλληφθείς είναι ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν, αντίπαλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι εξύφανε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του το 2016.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Σελαχαντίν Γκιουλέν διέφυγε στο εξωτερικό με τη βοήθεια μελών της οργάνωσης FETÖ και καθ’ υπόδειξη του θείου του. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο συλληφθείς, οδηγήθηκε πίσω στην Τουρκία από πράκτορες της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) μετά τη σύλληψή του σε μία χώρα η οποία δεν κατονομάστηκε. Επίσης δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του υπόπτου με χειροπέδες ανάμεσα σε δύο τουρκικές σημαίες. Δεν είναι γνωστό αν η επιχείρηση σύλληψης πραγματοποιήθηκε σε συμφωνία με τη χώρα όπου έγινε.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, έχει επανειλημμένα αρνηθεί την κατηγορία του ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος που του προσάπτει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Χιλιάδες πολίτες, πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έχουν διωχθεί μέχρι σήμερα, και πολλοί έχουν καταδικαστεί ως μέλη της οργάνωσης και ως συνεργάτες ή υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαΐου ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει τη σύλληψη “υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης” του Γκιουλέν, ωστόσο δεν είχε δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: Hurriyet

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα