ΑΘΗΝΑ
16:33
|
26.04.2024
Η ενίσχυση αυτή δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Κομισιόν ενέκρινε σήμερα το ελληνικό πακέτο στήριξης ύψους 800 εκατ. ευρώ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το πακέτο στήριξης που κοινοποίησε η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η ενίσχυση αυτή δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Κομισιόν, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, καθεστώς ύψους 800 εκατ. ευρώ που θα παρέχει στήριξη σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Το πακέτο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα είναι ανοικτό σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 30 % κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με ανώτατο ποσό ανά επιχορήγηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως και 5 % του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου ή σε 400 000 ευρώ ανά επιχείρηση, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι χαμηλότερο.

 Σκοπός του πακέτου είναι να παράσχει στους δικαιούχους το κεφάλαιο κίνησης που χρειάζονται για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους. 

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για αρμόδια για ζητήματα ανταγωνισμού, τόνισε: “Το ελληνικό πακέτο ύψους 800 εκατ. ευρώ θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και το σχήμα αυτό θα συμβάλει στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητάς τους σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη μέλη με σκοπό την εξεύρεση εφικτών λύσεων για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της έξαρσης του κορονοϊού σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ”. 

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με επιχειρηματίες του Τουρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα