ΑΘΗΝΑ
08:40
|
25.04.2024
Ο Πάνος Λασκαρίδης κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα», αναφέροντας ότι απολογήθηκε σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπέβαλε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης στον απόηχο των σκληρών εκφράσεων που χρησιμοποίησε εναντίον του πρωθυπουργού.

Ο Π. Λασκαρίδης στην επιστολή παραίτησης άφησε αιχμές κατά της ανακοίνωσης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο».

Παράλληλα, ο ίδιος δύο εβδομάδες μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης “αξιοπιστίας”».

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός εφοπλιστής, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές δήλωσε ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό, καταρρίπτοντας εν τοις πράγμασι τον μύθο της «εθνικής» εφοπλιστικής τάξης. «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «έχουν χε..ένο τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση της Ένωσης Εφοπλιστών που έπαιρνε αποστάσεις από τον κ. Λαζαρίδη, κάνοντας λόγο για «μη αποδεκτές δηλώσεις», ενώ κατά του εφοπλιστή έβαλε και ο εφοπλιστής, καναλάρχης και υπόδικος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Π. Λασκαρίδη:

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης «αξιοπιστίας».

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από «δημοσιογράφους») τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα