ΑΘΗΝΑ
18:56
|
03.05.2024
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση μετέφεραν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Express Service το βράδυ της Τρίτης.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος, ήταν ένας από τους ελάχιστους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας και εδραιώθηκε στο επιχειρηματικό τερέν τη δεκαετία του ’80.

Γιός φτωχής οικογένειας, μεγάλωσε στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά το νυχτερινό σχολείο, έγινε πυγμάχος στον Ηρακλή ενώ το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή του Ευκλείδη και εργάστηκε ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ. Άνοιξε το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 ίδρυσε την Express Service, έναν επιχειρηματικό όμιλο με παροχές υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του όπως της Οδικής Βοήθειας Οχημάτων, των ΚΤΕΟ και της Ιατρικής Εξυπηρέτησης (1986), σπάζοντας το μονοπώλιο της ΕΛΠΑ και άλλων ιδιωτικών κολοσσών.

Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της, η Express Service ξεχώρισε για την ποιότητα των υπηρεσιών της, ενώ πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση, φτάνοντας σε σημείο να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους.

O Γιάννης Ραπτόπουλος πέρασε και στο εκδοτικό τερέν το 1997, όταν και απόκτησε τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” από το θρυλικό συγκρότημα Βελλίδη.

Αγαπητός στους εργαζομένους του, δημοσιογράφους και υπαλλήλους της Μακεδονικής Εκδοτικής και της Express Service, ο Γιάννης Ραπτόπουλος άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό επιχειρείν ως ένας έντιμος, πρωτοπόρος και έξυπνος επιχειρηματίας που νοιάζεται ιδιαίτερα για τους χειρώνακτες εργαζομένους του.

Μέχρι τον θάνατό του ζούσε μαζί με την οικογένειά του στους Ελαιώνες της Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή τους στο facebook της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της Exrpess Service εύχονται “καλό ταξίδι στον ιδρυτή της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα”.

Καλό Ταξίδι στον "ΙΔΡΥΤΗ" της ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στην Ελλάδα.Η EXPRESS SERVICE πενθεί.

Posted by Express Service on Tuesday, June 1, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη-«Ένα Χρόνο Μετά»: Το νέο τραγούδι των Κότσιρα και Κόμη Χ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα