ΑΘΗΝΑ
08:39
|
23.04.2024
Ομάδα Ρώσων χάκερς ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση εναντίον του μεγαλύτερου παραγωγού κρέατος παγκοσμίως, της JBS SA, ισχυρίζεται το Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομάδα των Ρώσων χάκερς που ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση εναντίον του μεγαλύτερου παραγωγού κρέατος παγκοσμίως, της JBS SA, έγινε γνωστή και φέρει το όνομα «REvil», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μια πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Χθες την Τρίτη, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η JBS ενημέρωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η επίθεση εναντίον της εταιρείας που διέκοψε την παραγωγή κρέατος στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία προήλθε από εγκληματική οργάνωση που πιθανώς εδρεύει στη Ρωσία.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, αν και διευκρίνισε πως αμερικανική και ρωσική κυβέρνηση ήρθαν σε επικοινωνία αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος, σημείωσε πως η Ουάσιγκτον κατέστησε σαφές ότι «παραδίδοντας το μήνυμα ότι τα υπεύθυνα κράτη δεν φιλοξενούν εγκληματίες».

Η JBS, που ειδικεύεται σε προϊόντα με πρώτη ύλη το βοδινό, το κοτόπουλο και το χοιρινό, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγροτοδιατροφικές εταιρείες στον κόσμο. Εκτός από τη Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχει μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγές: Reuters, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα