ΑΘΗΝΑ
23:48
|
23.06.2021
Το 55% των Ρώσων δεν φοβούνται να μολυνθούν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Λεβάντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 55% των Ρώσων δεν φοβούνται να μολυνθούν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Λεβάντα (Levada-Center), και στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Το ποσοστό αυτό δεν έχει αλλάξει από τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ οι μεγαλύτερες επιφυλάξεις όσον αφορά στον εμβολιασμό καταγράφηκαν τον Απρίλιο του 2020 (57%) και τον περασμένο Οκτώβριο (64%).

Τον Φεβρουάριο το 24% των Ρώσων είχαν δηλώσει ότι μολύνθηκαν από κορονοϊό, εκ των οποίων το 17% χωρίς επίσημη διάγνωση. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64%) είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ότι δεν είχαν νοσήσει από κορονοϊό.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, περίπου 11% των Ρώσων έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τον Μάιο δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το ίδιο ερευνητικό κέντρο έδειξε ότι η πλειονότητα των Ρώσων, σε ποσοστό 62% δεν ήταν έτοιμοι να εμβολιασθούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητικού κέντρου, το 26% είναι έτοιμο να κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, ενώ τον Φεβρουάριο το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 30%. Το ποσοστό των οπαδών του εμβολιασμού ενδέχεται να μειωθεί, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των εμβολιασθέντων, επισημαίνεται στην εκδήλωση του Λεβάντα.

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού στην ρωσική πρωτεύουσα σε σχέση με την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, μόνο το 1,3 εκ. από τα 12 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της πρωτεύουσας έχουν εμβολιασθεί.

Ο μαζικός εμβολιασμός στην Ρωσία ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το δικό της εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιρλανδοί σερβιτόροι-ρατσιστές: 1-0

Κακήν-κακώς αποχώρησε από καφέ-μπαρ του Δουβλίνου την Κυριακή μία ομάδα ρατσιστών που επιτέθηκε λεκτικά σε μία μαύρη έγκυο, πελάτισσα του καταστήματος.
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Το 50% των πολιτών με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

Ιερομόναχος πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Οι αγελάδες το έσκασαν

Κορονοϊός: 520 νέα κρούσματα, 271 διασωληνωμένοι, 14 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα