ΑΘΗΝΑ
16:53
|
27.04.2024
Από τις 4 Ιουνίου ανοίγουν εκ νέου τα οδοφράγματα, καθώς επήλθε συμφωνία μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Ερσίν Τατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία για εκ νέου άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων από τις 4 Ιουνίου, με την προσκόμιση αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών, κατέληξαν ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, όπως σημειώνεται σε σχετικό ανακοινωθέν, θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση για τον κορονοϊό κάθε δύο εβδομάδες και θα καθορίζει το κατάλληλο επίπεδο που πρέπει να εφαρμόζεται στα σημεία διέλευσης τα οποία καθορίζονται ως:

Επίπεδο 1 (Πράσινο): Χωρίς περιορισμούς

Επίπεδο 2 (Πορτοκαλί): Αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών

Επίπεδο 3 (Βαθύ Κόκκινο):

  • Γενικός πληθυσμός: Κλειστά
  • Διελεύσεις για σκοπούς υγείας: αρνητικό PCR 72 ωρών
  • Διελεύσεις για σκοπούς εργασίας, εκπαίδευσης, που σχετίζονται με διαμονή: αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών

“Τα μέτρα των επιπέδων 1 και 2 θα ισχύουν σε όλες τις κατηγορίες πολιτών, με επιστροφή της κατάστασης στο status quo πριν την εκδήλωση της πανδημίας COVID-19, περιλαμβανομένων των υπηκόων τρίτων χωρών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα, που θα ισχύουν για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, είναι υπό μελέτη και θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

“Αν υπάρξει έξαρση θετικών περιστατικών σε μια ή και τις δύο πλευρές, τότε μέσω της Τεχνικής Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων και από τις δύο πλευρές, τα στοιχεία θα αξιολογηθούν και αν δικαιολογούν αλλαγή, οι απαιτήσεις του πιο ψηλού επιπέδου θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως”, προστίθεται.

“Υπό τις τρέχουσες περιστάσεις, στις 4 Ιουνίου, 2021, θα ισχύσει το Επίπεδο 2 (Πορτοκαλί) για όλες τις διελεύσεις”, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα