ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.09.2024
Με εντολή του βασιλιά Μοχάμεντ του Στ΄ που δηλώνει πρόθυμος για συνεργασία με την ΕΕ στο θέμα των μεταναστευτικών ροών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ Στ΄, έδωσε εντολή στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών της χώρας του να κινήσουν τις διαδικασίες για την επανεισδοχή όλων των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων που μπήκαν παράνομα στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

Η ισπανική εφημερίδα “El Pais” (Ελ Παΐς) επικαλούμενη πηγή της αστυνομίας αναφέρει ότι σχεδόν 9.000 άνθρωποι διέσχισαν πριν από δύο εβδομάδες τα σύνορα του Μαρόκου και εισήλθαν παράνομα στη Θέουτα. Ανάμεσά τους βρίσκονται τουλάχιστον 1.000 ασυνόδευτα παιδιά.

Η διαχείριση της όλης κρίσης από την κυβέρνηση του Ραμπάτ έχει εξοργίσει τη Μαδρίτη τόσο γιατί επέτρεψε τη μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών στον ισπανικό θύλακα αλλά και γιατί τις τελευταίες ημέρες δέχεται ολοένα και λιγότερους ανθρώπους πίσω.

Σε ανακοίνωσή τους τα υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών του Μαρόκου σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι έλαβαν οδηγίες για να διευκολύνουν την επανεισδοχή των ασυνόδευτων ανηλίκων. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι το Ραμπάτ είναι “έτοιμο να συνεργαστεί” με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. “Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή αυτής της συνεργασίας κυρίως συνδέονται με πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες σε ορισμένα κράτη της Ευρώπης”, αναφέρει η ανακοίνωση των μαροκινών υπουργείων.


Η διπλωματική διαμάχη Μαδρίτης-Ραμπάτ ξεκίνησε όταν η ηγεσία της Ισπανίας αποδέχθηκε το αίτημα του αυτονομιστή ηγέτη της Δυτικής Σαχάρας, Μπραχίμ Γκαλί, να νοσηλευτεί σε ισπανικό νοσοκομείο. “Το Μαρόκο για άλλη μια φορά εκφράζει τη λύπη του που το θέμα της μετανάστευσης και το δράμα των ασυνόδευτων ανηλίκων χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να παρακαμφθούν οι πραγματικές αιτίες της πολιτικής κρίσης με την Ισπανία”, καταλήγει η ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών του Μαρόκου.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα