ΑΘΗΝΑ
00:36
|
09.05.2024
Εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στην ΜΕΘ covid ζητά το υπουργείο Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας διέψευσε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου αγγίζουν το 100% ωστόσο επιβεβαίωσε ότι απαιτούνται εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου για τον μεγάλο αριθμό ασθενών που αποβιώνουν μετά την διασωλήνωσή τους στο νοσοκομείο καθώς και για θέματα που καταγράφουν σημαντικές παραλείψεις.

«Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Αναφέρεται δε πως ζητήθηκαν από τα τέλη Μάη από τον Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη “οι απαραίτητες διευκρινίσεις” σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως:

  • Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας.
  • Εάν έθεσε, ως όφειλε, το θέμα στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου
  • Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα