ΑΘΗΝΑ
18:03
|
18.05.2024
Στη Γαλλία το 2020, 90 γυναίκες σκοτώθηκαν από τον πρώην ή τον σύζυγό τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχαν καταγγείλει κακοποιητικές συμπεριφορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Γαλλία το 2020, 90 γυναίκες σκοτώθηκαν από τον πρώην ή τον σύζυγό τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχαν καταγγείλει κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν ελήφθησαν υπόψιν από τις αρχές, όπως επισημαίνει πρωτοσέλιδο της Líberation.

Αφορμή για το πρωτοσέλιδο στάθηκε η φετινή έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δικαιοσύνης, που έδειξε πώς τα προειδοποιητικά σημάδια των γυναικών δεν λαμβάνονται υπόψιν, με αρκετά θύματα να είχαν καταγγείλει ακόμη και στην αστυνομία ότι υφίσταντο βία. Η Líberation στο εξώφυλλο σημειώνει: Aποτύχαμε. Τι άλλο περιμένουμε για να δράσουμε;

Σαχινέ, 31 ετών, μητέρα τριών παιδιών: φωτιά στη μέση του δρόμου , στις 4 Μαΐου στο Μερινιάκ. Στεφανί, 22, μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού: σκοτώθηκε επίσης στη μέση του δρόμου, με μαχαιρώματα, στις 24 Μαΐου στο Αγιάνζ. Αυτά είναι τα πρώτα θύματα γυναικοκτονιών που αναφέρει η Líberation. 

«Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας είναι συλλογική αποτυχία» , παραδέχτηκε η Μαρλέν Σκιαπά, Υφυπουργός υπεύθυνη για την ιθαγένεια, ενώ αποκαλύφθηκαν τα πρώτα ευρήματα της αποστολής επιθεώρησης που ξεκίνησε η κυβέρνηση, επισημαίνοντας μια σειρά από αποτυχίες και δυσλειτουργίες. Τα τελικά συμπεράσματα αναμένονται στις 10 Ιουνίου.

Δέον να σημειωθεί ότι πως η προηγούμενη έκθεση από τη Γενική Επιθεώρηση Δικαιοσύνης, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2019, έδειξε ήδη πως τα προειδοποιητικά σημάδια των γυναικών πολύ συχνά δε λαμβάνονται υπόψιν. Με βάση τη μελέτη 88 ανθρωποκτονιών συζύγων που κρίθηκαν οριστικά το 2015 και το 2016, τα δύο τρίτα των θυμάτων είχαν υποστεί βία πριν σκοτωθούν. Στο 41% ​​των περιπτώσεων, τις είχαν καταγγείλει ακόμη και στην αστυνομία. Το 80% αυτών των καταγγελιών απορρίφθηκε.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα