ΑΘΗΝΑ
13:49
|
22.06.2021
Δεν αναμένεται να προστεθούν νέες χώρες ή προορισμοί στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας σήμερα, μεταδίδει το BBC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν αναμένεται να προστεθούν νέες χώρες ή προορισμοί στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας σήμερα, μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δεν αποκλείεται μάλιστα να αφαιρεθούν και κάποιες χώρες από το περιβόητο κατάλογο των ασφαλών προορισμών, ενώ αναμένεται να προστεθούν νέες χώρες και περιοχές στην “κόκκινη λίστα”.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων βρετανικών ΜΜΕ που εκτιμούσαν ότι στην “πράσινη λίστα” που θα ανακοινώσει το απόγευμα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, θα περιλαμβάνονταν πιθανότατα και τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά -η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κως και πιθανώς και η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος, αλλά όχι η Κρήτη.


Η απόφαση για το ποιες χώρες ή προορισμοί θα τοποθετηθούν στην “πράσινη”, “πορτοκαλί” ή “κόκκινη” λίστα της βρετανικής κυβέρνησης λαμβάνονται μετά από σχετικές εισηγήσεις του Joint Biosecurity Centre, που εκτιμά διάφορους παράγοντες, όπως ο κίνδυνος μόλυνσης των Βρετανών τουριστών από παραλλαγές του κορονοϊού, την αναλογία των νέων κρουσμάτων, το ποσοστό των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού που διενεργούνται στις χώρες αυτές και τη δυνατότητα ανάλυσης της γονιδιακής αλληλουχίας εμφανιζόμενων στελεχών του κορονοϊού.

Το υπουργικό συμβούλιο, λαμβάνει στη συνέχεια της αποφάσεις του συνεκτιμώντας αυτές τις εισηγήσεις καθώς και άλλους παράγοντες. Οι λίστες της Βρετανίας θα επικαιροποιούνται ανά τρεις εβδομάδες βάσει της συνεχούς παρακολούθησης αυτών των στοιχείων. Η πρώτη επικαιροποίησει αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον υπουργό Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίεβο: Αγορά τουρκικών “drones – δολοφόνων” για “προστασία” από τη Ρωσία

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται καύσωνας

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα