ΑΘΗΝΑ
20:52
|
26.04.2024
Έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για την αποπομπή του – “Ζητούσε φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση απομάκρυνση καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ζητεί ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

Η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, “ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο”. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι “οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις εκφοβισμού (bullying), όσο και απέναντι σε καθηγητές”.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η απόφοιτη επισήμανε ότι “η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό” και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες”. Η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια Μ.Μ.Ε, είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής “έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο φοιτήτριας και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή

Φοιτητές έκαναν παρέμβαση στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή και κόλλησαν τρικάκια στην πόρτα, όπως και του φοιτητικού συλλόγου της σχολής, με αίτημα την άμεση και οριστική απομάκρυνση του διδάσκοντα από το ΕΚΠΑ.

“Για όλες και όλους εμάς καμία άλλη κατάληξη σε αυτή την υπόθεση δεν θα είναι ικανοποιητική και ξεκαθαρίζουμε ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους, ώστε να μην δοθεί ξανά χώρος στον ίδιο ή σε άλλους να προβούν σε ανάλογες συμπεριφορές. Για να μην βρεθεί ποτέ ξανά καμία συναδέλφισσά μας στην ίδια θέση”, αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου.

Με πληροφορίες από ANT1, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα