ΑΘΗΝΑ
04:36
|
20.09.2024
Στο κάστρο του Ουίνδσορ η πρώτη συνάντηση – Ο 12ος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποδέχεται η βασίλισσα της Αγγλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στο κάστρο του Ουίνδσορ μετά το τέλος της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Βρετανία στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής των επτά πλέον αναπτυγμένων οικονομιών, G7.

Η 95χρονη Ελισάβετ έχει υποδεχθεί 11 προέδρους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της 69χρονης παραμονής στον θρόνο της Αγγλίας. Συνάντησε τον προκάτοχο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2019.

Στο μεταξύ, αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, The Guardian, αποκάλυψε χθες Τετάρτη τον συστηματικό ρατσιστικό αποκλεισμό εργαζομένων στα ανάκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου τουλάχιστον ως το τέλος της δεκαετίας του ‘60.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ “υψηλόβαθμο” προσωπικό της βασίλισσας απαγόρευε σε μετανάστες μαύρου ή άλλου χρώματος ή απλώς ξένους να υπηρετούν σε ρόλους κληρικών εντός των ανακτόρων τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της δεκαετίας το 1960. Τα ντοκουμέντα ανακαλύφθηκαν στα Εθνικά Αρχεία στο πλαίσιο της έρευνας του Guardian για τις πρακτικές που ακολουθεί η βασιλική οικογένεια ώστε να επηρεάσει τη βρετανική νομοθεσία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα