ΑΘΗΝΑ
03:21
|
20.09.2024
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ήταν μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν μετά την παραλαβή της πρώτης αποστολής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το ρωσικό Sputnik V κατά του κορονοϊού εμβολιάστηκε ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ήταν μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν μετά την παραλαβή της πρώτης αποστολής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Συρία, ανέφερε την Πέμπτη (3/6) το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της επικαλούμενο τον Σύρο πρέσβη στη Ρωσία.

Ο πρέσβης Ριάντ Χαντάντ δεν διευκρίνισε πόσο μεγάλο ήταν το φορτίο της προμήθειας, ωστόσο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), υπογράμμισε πως ήδη το ιατρικό προσωπικό και οι ανώτεροι Σύροι αξιωματούχοι έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V και τώρα το εμβόλιο χορηγείται στον συριακό λαό.

Χτες, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο επεσήμανε πως η αποτελεσματικότητα του Sputnik V κατά του κορονοϊού ξεπερνά το 96%.

Η Ρωσία έχει καταχωρίσει ήδη τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, το EpiVacCorona, το Covivac και το μονοδοσικό Sputnik Light, ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αναπτύσσεται και ένα τέταρτο εμβόλιο με μακρά ανοσοαπόκριση το οποίο θα προστατεύει απ’ όλες τις μεταλλάξεις του ιού.

Το Sputnik V έχει καταχωριστεί σε 66 χώρες, με τον πληθυσμό τους να υπερβαίνει τα 3,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους ενώ είμαι το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο που καταχωρίστηκε τον Αύγουστο του 2020.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα