ΑΘΗΝΑ
12:54
|
22.06.2021
Το νέο σκεύασμα είναι προϊόν της Ομοσπονδιακής Βιοϊατρικής Υπηρεσίας και υπόσχεται πολυετή ανοσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται στη Ρωσία υπόσχεται πως θα παρέχει προστασία από όλες τις μεταλλάξεις της COVID-19.

Το νέο σκεύασμα είναι προϊόν της Ομοσπονδιακής Βιοϊατρικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FMBA) και θα προστατεύει από τα νέα στελέχη του ιού, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Tatiana Yakovleva, τονίζοντας ότι τα νέα δεδομένα θα δημοσιευτούν μετά το πέρας των κλινικών δοκιμών.

Προ λίγων ημερών, η Veronika Skvortsova είχε αναφέρει πως το εμβόλιο θα προσφέρει κυτταρική ανοσία για 13-17 χρόνια.

Η Skvortsova είχε ενημερώσει πως γίνονται προετοιμασίες για την έναρξη των κλινικών δοκιμών οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Ιούλιο.

Πρόκειται για το τέταρτο εμβόλιο που θα αναπτύξει η Ρωσία, μετά το Sputnik V του Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, το EpiVacCorona του Κέντρου Ιολογίας αλλά και το Covivac του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Ανοσοποίησης Mikhail Chumakov.

Eπιπλέον, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, οι κατασκευαστές του Sputnik V μπορούν να παράγουν περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα.

“Οι ρωσικές επιχειρήσεις μπορούν τώρα να παράγουν περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Sputnik V ανά μήνα”, είπε τονίζοντας ότι θα έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει καταχωριστεί σε 66 χώρες με συνολικό πληθυσμό άνω των 3,2 δις ατόμων.

Σημειώνεται ότι στις 2-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 24ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το οποίο θα επικεντρωθεί στη ρωσική και την παγκόσμια οικονομίας, σε κοινωνικά ζητήματα αλλά και στην τεχνολογική ανάπτυξη.

Με πληροφορίες από Sputnik και Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα