ΑΘΗΝΑ
12:40
|
22.06.2021
Η συμφωνία είναι το πρώτο συμβόλαιο που συνάπτει η ΕΕ γι' αυτό το είδος φαρμάκου και θεραπείας της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύναψε συμφωνία με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Regeneron και την ελβετική Roche για την προμήθεια περίπου 55.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η συμφωνία είναι το πρώτο συμβόλαιο που συνάπτει η ΕΕ γι’ αυτό το είδος φαρμάκου και θεραπείας της Covid-19.

Μετά τις δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που έχει κατοχυρώσει, η ΕΕ προσπαθεί τώρα να οικοδομήσει κι ένα χαρτοφυλάκιο με αποτελεσματικά φάρμακα κατά της νόσου, που θα διαθέτει μέχρι το τέλος του μήνα 10 υποσχόμενες θεραπείες.

Η συμφωνία με τη Roche επιτεύχθηκε τον Απρίλιο, δήλωσε η εταιρεία στο Ρόιτερς, ωστόσο, οι λεπτομέρειες του συμβολαίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ έχει εξασφαλίσει περίπου 55.000 δόσεις της μονοδοσικής θεραπείας.

Η Roche αρνήθηκε να σχολιάσει την προμήθεια, όμως δήλωσε πως το συμβόλαιο καλύπτει 37 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας και άλλων χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Τα μέρη αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το κόστος της προμήθειας των κοκτέιλ των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Η προμήθεια αυτή είναι η πρώτη θεραπεία μονοκλωνικών αντισώμάτων που εξασφαλίζεται από την ΕΕ.

Το μόνο άλλο φάρμακο κατά της Covid, το οποίο που έχει αγοράσει η ΕΕ είναι η ρεμδεσιβίρη της Gilead, ένα αντιιικό φάρμακο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα αγοράζουν το φάρμακο των Roche-Regeneron, το οποίο αποτελείται από τα μονοκλωνικά αντισώματα casirivimab και imdevimab μόνον αφού αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ή από εθνικές ρυθμιστικές αρχές για τα φάρμακα.

“Η αδειοδότηση της ΕΕ αναμένεται το διάστημα ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2021”, αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα