ΑΘΗΝΑ
02:11
|
20.04.2024
Σε απόγνωση η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι μπροστά στο δεύτερο φονικό κύμα της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία προχώρησε στην παραγγελία 300 εκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο δεν έχει ακόμα εγκριθεί για επείγουσα χρήση, εν μέσω του δεύτερου φονικού κύματος της πανδημίας. Το εμβόλιο, χωρίς όνομα, παρασκευάζεται από την ινδική εταιρεία “Biological E”, βρίσκεται ήδη στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών και σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει επιδείξει “ενθαρρυντικά” αποτελέσματα. Η συμφωνία για την παραγγελία ύψους 206 εκατομμυρίων δολαρίων είναι η πρώτη που υπογράφει η Ινδία για ένα μη εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

“Η συμφωνία με τη Biological-E αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης της Ινδίας να ενθαρρύνει τους εγχώριους κατασκευαστές εμβολίων, παρέχοντάς τους υποστήριξη στην έρευνα και ανάπτυξη και επίσης οικονομική βοήθεια”, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Η κυβέρνηση της Ινδίας εντείνει τις προσπάθειες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Μέχρι στιγμής μόνο το 4,7% των 950 εκατομμυρίων πολιτών άνω των 18 ετών έχει λάβει και τις δύο δόσεις κάποιου εμβολίου. Ποσοστό μικρότερο του 10% του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η Ινδία εμβολιάζει τους πολίτες της με τα εμβόλια της βρετανοσουδικής AstraZeneca, της Covaxin και στα μέσα του μήνα αναμένεται το ρωσικό Sputnik V. Ωστόσο, οι προμήθειες εξαντλούνται, αφότου η κυβέρνηση άνοιξε εμβολιασμούς σε όλους τους ενήλικες τον περασμένο μήνα. Ορισμένα κέντρα εμβολιασμού έπρεπε να κλείσουν, προκαλώντας κριτική από το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με την έλλειψη προγραμματισμού.

Το τελευταίο διάστημα μια μικρή μείωση των ημερήσιων μολύνσεων, ωστόσο καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία είναι περισσότερα από 100.000. Επιπλέον, περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων του ιού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα