ΑΘΗΝΑ
17:03
|
13.06.2024
Η διεύθυνση του σχολείου έκανε τα στραβά μάτια σε κρούσμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μίας μαθήτριας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 15μελές συμβούλιο και πενταμελή συμβούλια Γυμνασίου της Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμερα αποχή από τα μαθήματά τους με αφορμή την απάθεια που επέδειξε η διεύθυνση του σχολείου τους σε κρούσμα σεξουαλικής επίθεσης με δράση έναν μαθητή.

Μαρτυρίες μαθητών αναφέρουν ότι θύμα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (που συνιστά παραβίαση του άρθρου 337 του ποινικού κώδικα) έπεσε μία μαθήτρια από συμμαθητή της την Πέμπτη που την είχε κλείσει μέσα στην τάξη.

Η μαθήτρια φέρεται πως έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω. Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο “επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά” !

Παρόμοια επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε ακολούθως και στο σύλλογο διδασκόντων (!) όπου ο δράστης τιμωρήθηκε με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών μαθητών που εκτίμησαν πως η απάθεια της διεύθυνσης στην “καλύτερη περίπτωση” αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη στα Κύθηρα- Τα σενάρια των αρχών

Efood: Αναστέλλει τις διανομές παραγγελιών λόγω καύσωνα

Λόφος Στρέφη: Εκκενώθηκε η κατάληψη «Εξωστρεφής»

Αρμενία: Νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μετά τις δηλώσεις Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα