ΑΘΗΝΑ
21:07
|
24.04.2024
Κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό από την αρμόδια αρχή – Η ινδική μετάλλαξη αυξάνει τις πιέσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών, απεφάνθη η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Δεκέμβριο του 2020 η βρετανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού σε άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών. Σήμερα αναφέρει ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών “υπερτερούν των πιθανών κινδύνων”.

Η πίεση για επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται σε ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς και ότι τα παιδιά ενδέχεται να είναι πιο ευάλωτα στο εν λόγω στέλεχος του ιού SARS-CoV-2.

Η Δρ. Τζουν Ρέιν, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σήμερα: “Εξετάσαμε με προσοχή τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα αλλά και ότι τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων”.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα