ΑΘΗΝΑ
14:44
|
18.06.2021
Κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό από την αρμόδια αρχή – Η ινδική μετάλλαξη αυξάνει τις πιέσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών, απεφάνθη η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Δεκέμβριο του 2020 η βρετανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού σε άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών. Σήμερα αναφέρει ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών “υπερτερούν των πιθανών κινδύνων”.

Η πίεση για επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται σε ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς και ότι τα παιδιά ενδέχεται να είναι πιο ευάλωτα στο εν λόγω στέλεχος του ιού SARS-CoV-2.

Η Δρ. Τζουν Ρέιν, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σήμερα: “Εξετάσαμε με προσοχή τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα αλλά και ότι τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων”.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»-Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Επιτροπή Βιοηθικής: Έσχατη λύση οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Καλάβρυτα: Πέθανε 55χρονη λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Ρωσία: Νέα φάρμακα-τσίχλες και εμβόλια-ζαχαρωτά κατά της Covid-19

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα