ΑΘΗΝΑ
13:36
|
13.05.2024
Το ικανότατο τρωκτικό βραβεύτηκε έχοντας εντοπίσει,71 νάρκες και δεκάδες βομβιστικούς μηχανισμούς προτού πυροδοτηθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρουραίος Μαγκάουα δεν δείχνει το πιο συμπαθητικό ζώο στον κόσμο. Ωστόσο, δεν πήρε προ ημερών χρυσό μετάλλιο για την ομορφιά του αλλά για τον ηρωϊσμό του.

Μετά από πέντε χρόνια καριέρας σαν βοηθός των πυροτεχνουργών του στρατού στην Καμπότζη, το ικανότατο τρωκτικό βραβεύτηκε έχοντας εντοπίσει, χάρη στην δεινή όσφρησή του, 71 νάρκες και δεκάδες βομβιστικούς μηχανισμούς.

Αυτό εξηγεί το καμάρι και την λατρεία που τρέφει σε αυτόν τον επτάχρονο γιγάντιο Αφρικανό αρουραίο η “χειρίστριά” του Μάλεν, που μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι ο Μαγκάουα παίρνει σύνταξη καθώς έχει περάσει πλέον στην “Τρίτη ηλικία” έπειτα από μία αξιοθαύμαστη “καριέρα” που έσωσε τη ζωή σε πολλές εκατοντάδες ανθρώπους.

Malen and Magawa

Για την Ιστορία, ο Μαγκάουα δεν εκπαιδεύτηκε στην Καμπότζη αλλά στο Βέλγιο από την φιλανθρωπική οργάνωση Apopo που έχει την έδρα της στην Τανζανία όπου εκτρέφει μία συγκεκριμένη αφρικανική ράτσα αρουραίων  (γνωστοί ως HeroRATs) και οι οποίοι από την δεκαετία του 1990 έχουν εντοπίσει χάρη στην όσφρησή τους περίπου 6 εκατομμύρια νάρκες σε μία χώρα όπου ο πολυετής εμφύλιος άφησε σακατεμένο ένα σημαντικό ποσοστό του λαού, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Image

Μετά τη βράβευση και την συνταξιοδότηση του Μαγκάουα, το έργο του θα συνεχίσει μία νέα ομάδα νεαρών αρουραίων  που αφού…πέρασαν εξετάσεις “προσελήφθησαν” στο “Κέντρο Δράσης Ναρκών Καμπότζης”.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Εντός ωρών καταρρέει το σύστημα υγείας

Λογοκρισία στη RAI και πολιτιστική ηγεμονία: Η Μελόνι επιτίθεται

Λαβρόφ: Εάν η Δύση θέλει λύση με σύγκρουση στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, ας γίνει

Αδειάζει τη Σιλιάνοφσκα το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα