ΑΘΗΝΑ
07:00
|
20.04.2024
Ένα καλά διατηρημένο συγκρότημα αρχαίων ρωμαϊκων λουτρων και άλλα ευρύματα της ρωμαϊκης εποχής εντοπίστηκαν στη νότια Ισπανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλά διατηρημένα περιτοιχισμένα ρωμαϊκά λουτρά ύψους άνω των 13 ποδιών ανακάλυψαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάντιθ (UCA) στην παραλία Caños de Meca στην περιοχή της Ανδαλουσίας της Ισπανίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου που μετέφερε το CNN.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει ανασκαφές μόνο σε δύο δωμάτια, με το μεγαλύτερο μέρος του χώρου να παραμένει ανέγγιχτο. Η UCA είπε ότι η τοποθεσία εκτιμάται ότι εκτείνεται σε 2,5 στρέμματα.

Οι τοίχοι των δύο δωματίων όπου έχουν γίνει ανασκαφές είχαν καλυφθεί από άμμο «μετά την εγκατάλειψή τους στην Ύστερη Αρχαιότητα», δήλωσε ο UCA. Μερικά μεσαιωνικά κεραμικά από τον 12ο και 13ο αιώνα βρέθηκαν επίσης κοντά στα λουτρά.

Σε ξεχωριστή ανασκαφή UCA στο ακρωτήριο Τραφάλγκαρ της Ανδαλουσίας, βρέθηκαν τουλάχιστον επτά ρωμαϊκές δεξαμενές που χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων, των οποίων το βάθος κυμαίνεται από τα 5 έως τα 6,5 πόδια. Η UCA είπε ότι μερικά «εναμομείναντα ρωμαϊκών διατηρητέων» βρέθηκαν σε δύο από τις δεξαμενές.

Εκτός από τα ρωμαϊκά αντικείμενα, ανακαλύφθηκαν επίσης ένας άθικτος προϊστορικός τάφος στην τοποθεσία Cape Trafalgar. Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι ο τόπος ταφής ήταν 4.000 ετών και περιείχε λείψανα αρκετών ατόμων.

«Είναι υπέροχο», είπε η Patricia del Pozo, υπουργός Πολιτισμού της Ανδαλουσίας, προσθέτοντας ότι οι ανασκαφές έδειξαν ότι η περιοχή ήταν «μια απίστευτα ελκυστική περιοχή για όλους τους τύπους πολιτισμών, η οποία μας προσφέρει απίστευτη ιστορία».

Πέρυσι, οι αρχές ανακάλυψαν ακούσια μια συλλογή αμφορέων, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ενός καταστήματος θαλασσινών στο Αλικάντε της ανατολικής Ισπανίας. Οι αξιωματικοί ενημέρωσαν το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, το οποίο διαπίστωσε ότι οι αμφορείς προέρχονται πιθανότατα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ενδεχομένως χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα