ΑΘΗΝΑ
19:08
|
26.04.2024
Από δωρεάν μπύρα μέχρι και όπλο μπορούν να παίρνουν οι Αμερικανοί που εμβολιάζονται, αναλόγως σε ποια πολιτεία ζουν, στο πλαίσιο της «παροχής κινήτρων» από τις…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δεδομένα φαίνεται πως επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο περιεχόμενο της λέξης «κίνητρο», καθώς οι πολιτείες προχωρούν σε ολοένα και πιο ακραία μέτρα προκειμένου να πείσουν τους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν να το πράξουν. 

Στο πλαίσιο της παροχής «κινήτρων», με την κυβέρνηση Μπάιντεν να επιδιώκει εμβολιαστική επάρκεια 70% έως τις 4 Ιουλίου, επιδίδονται σε διάφορες επικοινωνιακές μεθόδους προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, με τους κυβερνήτες να έχουν δοκιμάσει μέχρι στιγμής διάφορες παροχές, μεταξύ αυτών οι λαχειοφόροι αγορές (Ουάσινγκτον), συμμετοχή σε κληρώσεις (Οχάιο, Δυτική Βιρτζίνια) δωρεάν μπύρα (Νιου Τζέρσεϋ), εισιτήρια σε θεματικά πάρκα (Ιλινόι) και δωροκάρτες (Μινεσότα), άδειες αλιείας (Μινεσότα), με αποτέλεσμα 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το ποσοστό εμβολιασμού ανά πολιτεία ποικίλλει δραματικά. Ορισμένες πολιτείες πλησιάζουν το 70% και άλλες εξακολουθούν να είναι κάτω από το 50%, με αποτέλεσμα οι κυβερνήτες, με τη συνδρομή των επιχειρηματιών, να προσπαθούν κινητοποιήσουν τους τους πολίτες. Σε σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου για να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού, η κυβέρνηση της Δυτικής Βιρτζίνια ανακοίνωσε πως όποιος εμβολιάζεται θα μπορεί να κερδίζει ένα κυνηγετικό όπλο, στο πλαίσιο καμπάνιας υπό τον τίτλο «Κάνε το εμβόλιο, κέρδισε ένα όπλο». 

Τα «προγράμματα κινητοποίησης» χαίρουν όπως φαίνεται της εκτίμησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος την Τετάρτη, αφού ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη ποσοστού εμβολιασμού 70% στους ενήλικες, έως την 4η Ιουλίου, συμπλήρωσε «Αυτό είναι σωστό, πάρτε μια ευκαιρία και πιείτε μια μπύρα. Δωρεάν μπύρα για όλους 21 ετών και άνω για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας από τον ιό». Το παραπάνω σχόλιο αφορά στην καμπάνια του Νιου Τζέρσεϊ, που είχε ορίσει πως όποιος κάνει το πρώτο εμβόλιο του Μαΐου και βρίσκεται πάνω από το νόμιμο όριο για την κατανάλωση αλκοόλ, θα απολαμβάνει δωρεάν μπύρα από τα ζυθοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στην ίδια κατεύθυνση, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανέφερε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης: «Δωρεάν μπύρα – αυτό φαίνεται να είναι πολύ ελκυστικό για το κοινό, φαίνεται, από τους τίτλους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα