ΑΘΗΝΑ
12:47
|
26.04.2024
Πήδηξε στις γραμμές του μετρό – Ο Γιασούσι Μοσίρα ήταν επικεφαλής του λογιστηρίου της επιτροπής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στέλεχος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας στις γραμμές του μετρό του Τόκιο τη στιγμή που πλησίαζε ο συρμός. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για αυτοκτονία. Ο Γιασούσι Μοσίρα, ήταν επικεφαλής του λογιστικού τμήματος της Επιτροπής. Ο 52χρονος διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο και δύο ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ταυτοποιήθηκε από την ταυτότητα που έφερε πάνω του.

Συγκλονισμένος είναι ο αθλητικός κόσμος της Ιαπωνίας. Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ το μέλος της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιασούσι Μοσίρα αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου.  

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές από το εξωτερικό λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία αλλά και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Προσφάτως η πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν καθόλου θεατές στις κερκίδες. Πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι η πλειονότητα των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της ακύρωσης ή αναβολής των Αγώνων λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η αστυνομία του Τόκιο ανέφερε ότι ερευνά το θανατηφόρο περιστατικό στο μετρό της πόλης, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, εμπλέκει ανώτερο αξιωματούχο της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC). “Η αστυνομία ερευνά”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα νέα για το περιστατικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο Twitter στην Ιαπωνία. 

Πηγή: RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα