ΑΘΗΝΑ
10:37
|
05.05.2024
H αντιμονοπωλιακή αρχή ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 220 εκατ. ευρώ για κατάχρηση εξουσίας στη διαδικτυακή αγορά διαφημίσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική αντιμονοπωλιακή αρχή ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (7/6) την επιβολή προστίμου 220 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση εξουσίας στην διαδικτυακή αγορά διαφημίσεων.

“Η αρχή ανταγωνισμού επιβάλλει κυρώσεις στην Google ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ” ανέφερε η ανακοίνωση της επιτροπής ανταγωνισμού προσθέτοντας ότι εκτός από την επιβολή του προστίμου, αποδέχθηκε τις προτεινόμενες δεσμεύσεις της Google για επίλυση της υπόθεσης, οι οποίες περιλαμβάνουν υποσχέσεις που θα διευκολύνουν τους ανταγωνιστές να χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά εργαλεία διαφήμισης.

Οι αποφάσεις για τη Google θα είναι δεσμευτικές για τρία χρόνια, δήλωσε η επιτροπή.

Η εταιρεία της Alphabet Inc. συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο στις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στη διαδικτυακή διαφημιστική αγορά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, επιβλήθηκε ακόμη ένα πρόστιμο επιβλήθηκε από τη Γαλλία στη Google αυτή τη φορά για τις πρακτικές εμφάνισης και κατάταξης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Η Google της Γαλλίας και η Google της Ιρλανδίας κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω έρευνας που διαπίστωσε ότι η κατάταξη των ξενοδοχείων όπως εμφανίζονταν στην Google θα μπορούσε να είναι παραπλανητική για τους πελάτες.

Η αμερικανική εταιρεία κατηγορήθηκε τότε ότι δημιούργησε το δικό της σύστημα αξιολόγησης για ξενοδοχεία, το οποίο χρησιμοποιεί αστέρια και διαθέτει τον δικό του αλγόριθμο.

Τον Μάϊο, η ταλική επιτροπή προστασίας του ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι επέβαλε στην Google πρόστιμο άνω των 100 εκατ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας υπέστησαν συντριβή στις τοπικές εκλογές, καθώς οι Εργατικοί κερδίζουν έδαφος

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα