ΑΘΗΝΑ
13:52
|
22.06.2021
Η Moderna ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα στον EMA ζητώντας την υπό όρους έγκρισή του για τη χορήγηση του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε εφήβους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φαρμακευτική εταιρία Moderna Inc. ανακοίνωσε σήμερα (7/6) ότι υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ζητώντας την υπό όρους έγκρισή του για τη χορήγηση του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε εφήβους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως υπέβαλε αίτημα για την έγκριση του εμβολίου της για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην υπηρεσία υγείας του Καναδά, ενώ θα ζητήσει έγκριση για επείγουσα χρήση του από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και από άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα άνω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με έρευνα της ομάδας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για την μελέτη του κορονοϊού Covid-19 πάνω σε δείγμα 4.000 ατόμων, ο πλήρης εμβολιασμός (με δύο δόσεις) ήταν 91% αποτελεσματικός στην πρόληψη της COVID-19, ενώ ο μερικός εμβολιασμός (με μία δόση) ήταν 81% αποτελεσματικός.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Αυστρία-κορονοϊός: Kάτω από 100 ο αριθμός των νέων μολύνσεων

Συνάντηση Β. Κικίλια – Στ. Κυριακίδου την Τρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα