ΑΘΗΝΑ
02:11
|
24.04.2024
Διαφωνεί με τα προνόμια η Αθηνά Λινού και κάνει λόγο για μεγάλο “ρίσκο”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων, που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δεν βρίσκει ραντεβού”, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Ο Υπουργός τόνισε ότι και οι 398 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενος στα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια. Προανήγγειλε επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου. Δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό. Ωστόσο, σημείωσε ότι για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.

Αθηνά Λινού: Ρίσκο τα προνόμια

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού προειδοποιεί ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και διαφωνεί με τη θέσπιση προνομίων για τους πλήρως εμβολιασμένους. Όπως εξήγησε, μιλώντας στο OPEN, η εμπειρία από χώρες που έχουν επιτύχει τείχος ανοσίας στους ενήλικες, δείχνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στους εφήβους, στα άτομα κάτω των 18 ετών.

Ως εκ τούτου, υποστήριξε η κ. Λινού με το να ελευθερωθούμε οι μεγαλύτεροι θα βάλουμε σε κίνδυνο τους νεότερους. Προειδοποίησε και προέτρεψε να μην αξιοποιήσουν οι μεγαλύτεροι τα προνόμια που ενδεχομένως θα ισχύσουν για να μην μπουν σε κίνδυνο οι νεότεροι. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας έφερε ως παράδειγμα ότι θα μπορούσε να είναι επιτρεπτή η μη χρήση μάσκας μόνο σε εξωτερικό χώρο εστίασης και μόνο μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων.  Και αυτό γιατί όπως είπε εάν βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι άτομα ανεμβολίαστα ή εμβολιασμένα με την πρώτη δόση θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκες μια και οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Χρειάζεται κοινωνική συνοχή τόνισε και διευκρίνισε ότι η συζήτηση για τα προνόμια ενέχει πολύ μεγάλους κοινωνικούς κινδύνους.

Όπως είπε  θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα αλλά και με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω άλλων ασθενειών που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η αντιμετώπισή τους έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

Πηγή: ΣΚΑΪ, OPEN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα