ΑΘΗΝΑ
05:04
|
27.04.2024
Βουλευτής του CDU δηλώνει: “Όποιος αμφισβητεί το κράτος του Ισραήλ ή καίει την ισραηλινή σημαία δεν μπορεί να αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσοι έχουν διαπράξει “αντισημιτικές” πράξεις και ενέργειες πρέπει να αποκλείονται από το δικαίωμα απόκτησης της γερμανικής υπηκοότητας, δήλωσε στην Μπούντεσταγκ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών που πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ ενόψει της ψηφοφορίας των τροποποιήσεων στον νόμο περί Ιθαγένειας εντός της τρέχουσας εβδομάδας.   

“Ο νόμος περί Ιθαγένειας οφείλει να αποκλείει από την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας άτομα που έχουν διαπράξει αντισημιτικές ενέργειες”, δήλωσε ο Ματίας Μίντελμπεργκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος CDU, στη γερμανική εφημερίδα NOZ ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης στη γερμανική βουλή των τροποποιήσεων στον νόμο περί Ιθαγένειας. Σύμφωνα με τον Γερμανό βουλευτή ο κατάλογος των επονομαζόμενων αντισημιτικών ενεργειών οφείλει να περιλαμβάνει την όποια ενέργεια στρέφεται κατά του κράτους του Ισραήλ.  

“Όποιος αμφισβητεί το κράτος του Ισραήλ ή καίει τη σημαία του Ισραήλ ή υποκινεί τους πολίτες εναντίον των Εβραίων δεν πρέπει να πολιτογραφείται Γερμανός πολίτης”, δήλωσε ο Ματίας Μίντελμπεργκ. Από το βήμα της Μπούντεσταγκ ο ίδιος βουλευτής αναφέρθηκε σε ομιλία της κ. Μέρκελ το 2008 όταν η Καγκελάριος είχε δηλώσει μέρος των εθνικών συμφερόντων της Γερμανίας είναι η ευθύνη για την ασφάλεια του Ισραήλ. Στον νόμο περί Ιθαγένειας, πρέπει να προστεθεί η ακόλουθη πρόταση: “Χάνει το δικαίωμα της πολιτογράφησης εάν ο αλλοδαπός έχει προβεί σε αντισημιτική πράξη”, δήλωσε ο Ματίας Μίντελμπεργκ.

Υποστήριξε επίσης ότι οποιεσδήποτε αντισημιτικές πράξεις πρέπει να κηρυχθούν νομικά ασυμβίβαστες με τις εγγυήσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που κατοχυρώνονται στο γερμανικό σύνταγμα από τον επονομαζόμενο “Θεμελιώδη Νόμο” της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που και σήμερα εξακολουθεί να ισχύει ως το Σύνταγμα της ενιαίας Γερμανίας. Ο Μίντελμπεργκ έχει ήδη απευθύνει έκκληση στους κυβερνητικούς εταίρους της Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες, να στηρίξουν την πρότασή του.

Τον περασμένο μήνα στη Γερμανία σημειώθηκαν διαδηλώσεις αλλά μια σειρά από επιθέσεις κατά συναγωγών μεσούσης της διασυνοριακής ανάφλεξης Ισραήλ – Γάζας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα