ΑΘΗΝΑ
02:10
|
27.04.2024
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν περιέγραψε το γεγονός ότι τον χαστούκισε ένας άνδρας ως ένα «μεμονωμένο περιστατικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν περιέγραψε το γεγονός ότι τον χαστούκισε ένας άνδρας ως ένα «μεμονωμένο περιστατικό».

«Πρέπει να δούμε το περιστατικό αυτό στις σωστές διαστάσεις του, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Μακρόν στη γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, δεν το αξίζουν», πρόσθεσε.

«Δεν θα ήθελα μεμονωμένα πρόσωπα ή άνθρωποι που κλίνουν προς τα άκρα να μπορούν, με οιονδήποτε τρόπο, να μας κάνουν να ξεχνάμε τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως αυτού του είδους η επίθεση δεν θα τον σταματήσει.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια περιπάτου που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην περιοχή Ντρομ της νοτιοανατολικής Γαλλίας ένας άνδρας φωνάζει «Κάτω η Μακρονία» και στην συνέχεια χαστουκίζει τον Μακρόν. Η συνοδεία ασφαλείας του Μακρόν παρενέβη άμεσα για να ρίξει τον δράστη στο έδαφος και να απομακρύνει τον Μακρόν από κοντά του. Πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) κάνουν λόγο και για μεσαιωνική πολεμική ιαχή -Montjoie! Saint-Denis!- που εκστομίστηκε πριν την επίθεση από τον δράστη, και το οποίο χρησιμοποιούνταν την περίοδο της δυναστείας των Καπετιδών που κυβέρνησε την Γαλλία από τον 10ο έως τον 18ο αιώνα.

Νέο βίντεο από την επίθεση

Όλα αυτά, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί νέο βίντεο με το συμβάν.

Σε αυτό φαίνεται η επίθεση από άλλη κάμερα, καθώς και η αντίδραση των ανδρών της ασφάλειάς του.

Πηγές: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα